Het snertfeest van de snertmeiden 2011.
 

 

 

Één voor één druppelen Krap leden en andere gasten café de Apostel binnen om al snel na een hartelijke welkom en kop koffie of thee een biertje aan de bar te bestellen.  
     
Nadat de meeste gasten zijn gearriveerd en wanneer de sfeer er al goed in zit gaat Sjampetter Michel over tot de officiële gedeelte van de avond.  
     
Na een korte introductie komen de Snertmeiden, gestoken in hun nieuw uniform, onder luid applaus de tent voor het café binnengelopen.  
     
Nadat Sjampetter Michel de dames heeft toegesproken mag hij ook het nieuwe vaandel van de Snertmeiden onthullen.  
     
Zowel op het vaandel als wel de schorten prijkt het nieuwe logo van de Snertmeiden.
Na het officiële gedeelte is Geertje 't Heertje aan de beurt om de dames toe te spreken.
 
     
Daarbij is de rode draad in het verhaal, mag het wel of mag het niet, maw. maggie. Afsluitend hangt hij de Snertmeiden ieder een flesje Maggie om de nek.  
     
Volgend op de toespraken van Sjampetter Michel en Geertje 't Heertje is het de beurt aan het Krap Sindiekaot om de dames een herdenkingstegeltje aan te bieden  
     
Om de bar niet nog langer droog te laten staan besluit ondergetekende zijn toespraak in te korten tot enkele regels. Na al deze handelingen gaat de muziek en de tap al weer snel over tot actie.
Later op de avond worden we nog verrast met een tweetal optredens van één van de Snertmeiden
 
     
en de Dolle Dotjes.  
     
Voorzien van snert, heerlijke hapjes en een leutige avond druppelen de aanwezige Krap leden in de late uurtjes langzaam naar huis.  
     
Rest ons alleen nog de Snertmeiden en Gastheer en barman Walter te danken voor de uitnodiging, gastvrijheid en de goed zorgen!