Ludieke bezorging

Auteur: door Paul Schepers | maandag 30 januari 2012 | 08:29 | Laatst bijgewerkt op: maandag 30 januari 2012 | 08:34

In Bergen op Zoom krijgen de Krabben de
Kwakkelkraant én beschuit met muisjes,
als verwijzing van de toekomste geboortes van Tullepetaontjes in Krabbegat.
foto Paul Schepers

 
ROOSENDAAL - Het bezorgen van de jaarlijkse carnavalskrant De Kwakkelkraant in Tullepetaonestad was ook zaterdag weer een carnavalesk evenement.

Tientallen leutige carnavalsclubs hadden bolderkarren, kinderwagens en zelfs originele bakkersfietsen inclusief de grote rieten mand voor het stuur van stal gehaald om de Roosendaalse wijken in te trekken. De collecte tijdens de bezorging van de Kwakkelkraant bracht ruim 12.000 euro op, ongeveer hetzelfde bedrag als vorig jaar, maar nu met minder bezorgers. De opbrengst wordt door de stichting carnaval gebruikt voor jeugdactiviteiten in Tullepetaonestad.

Coördinator Iwan van Strien, die de verspreidgroepen van Kwakkelkraanten voorziet en de collectebussen uitreikt: „Na afloop is er voor iedereen een kop snert en natuurlijk ontbreekt het glaasje schrobbelaar niet.” Erik Bergman vult hem aan: „Wij van Krapsindiekaot zijn de eerste club in Tullepetaonestad met een QR-code, waarmee Tullepetaonen die gebruik maken van nieuwe media meteen op onze website of faceboekpagina komen.” Die code zat op stickers en buttons die de Krapsindiekaoters droegen.

Het Krap Sindiekaot maakte zaterdag na de verspreiding nog een uitstapje naar het Krabbegat. Daar werden in Zwijnshoofd tijdens de inschrijving voor de Bergse leutstoet de Krabben getrakteerd op beschuit met muisjes. Zo speelde de Tullepetaonse club carnavalesk in op de verhuizing van de kraamafdeling van het Roosendaals Franciscus Ziekenhuis naar het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom.