Van krapsprint tot geinvlucht
door Jos Hack

Dinsdag 5 februari 2008 - ROOSENDAAL - Ouders schuiven met hun kinderen geduldig aan bij een van de vele kraampjes. Zowaar breekt ook de zon nog eventjes door.


 
Het verblijf op de Leutmart wordt er alleen maar een stuk aangenamer door. Dat geldt ook voor de andere carnavalsvierders, die zich in en rond de cafés alweer opmaken voor de zoveelste lange dag. Tullepetaonestad heeft dezer dagen ondanks de sombere vooruitzichten toch al niet te klagen over de medewerking van bovenaf. Nu alleen nog een droge Kindermiddag en vanavond laat een mooie afsluiting op de Markt. Dan is de cirkel helemaal rond en kan de Stichting Carnaval terugzien op een weliswaar vroeg, maar toch mooi en geslaagd sportfeest.

Om sport draaide gistermiddag ook alles bij het spellencircuit dat op de Markt was uitgezet. Honderden kinderen vermaakten zich op de Leutmart met diverse sportieve uitdagingen, aangemoedigd door vaders, moeders, opa's en oma's. Werpen met een hoefijzer, een koe melken, eventjes achter het stuur zitten in de skelter van de Vrouwkes aan Z, een blik gooien in een doeltje bij de oranje gekleurde stand van De Leutige Luitjes, voor de Raatskelder met poppen een 'krapsprint' maken in de richting van Bergen op Zoom of duiven een geinvlucht laten maken bij het standje van 't Is wir dufkes sport. Alle geslaagde pogingen werden beloond met snoepgoed of met een ander leuk prijsje. Ook de ezel van RAC en het treintje van De Kurketrekkers ontbraken natuurlijk niet.

De stichting deelde ballonnen uit. Die trokken in oostelijke richting. De sport is om zo ver mogelijk te komen en dat wordt beloond. Want halverwege de vasten krijgt de winnaar een prijs.